Matematik

finde et svar på: y=0,13*x+30

20. februar 2011 af BjælleHG (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hejsa, jeg sidder og laver matematik opgave, og sidder fast ved den her ligning, jeg kan simpelthen ikke få den til at fungere, det ville være super hvis i kunne komme med forslag

det er ligningen:

y=0,13*x+30

håber nogen kan finde ud af den og hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad går din opgave ud på? Du har skrevet en ligning, som for eksempel er ligningen for en ret linie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2011 af NejTilSvampe

  generelt kan du ikke løse en ligning med to ubekendte.


Svar #3
20. februar 2011 af BjælleHG (Slettet)

 altså opgaven er ment som en introduktion til lineær vækst, jeg tror der står at de mener at x skal være 0 men jeg er ikke helt sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv at formulere hele opgaven, så vi ikke skal gætte os til, hvad du mener.


Svar #5
20. februar 2011 af BjælleHG (Slettet)

 den siger:

Find y af den lineære vækst :y=0,13*x+30.

X er lig 0

det er hvad opgaven siger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så indsæt x = 0 i forskriften og beregn y .


Svar #7
20. februar 2011 af BjælleHG (Slettet)

 men bliver y så ikke bare 30??


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2011 af NejTilSvampe

 #7 jo. Så derfor kan du konkludere at når du har en funktion

f(x) = ax + b  , så er f(0) = b

i dit tilfælde er b = 30.


Skriv et svar til: finde et svar på: y=0,13*x+30

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.