Matematik

2 ligninger 3 ubekendte??

22. februar 2011 af goehler (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej med jer
 

Jeg håber I kan hjælpe mig. Jeg har lidt matematik som jeg ikke kan finde ud af, og det er vist for længe siden jeg har gået i skole.

Jeg ved følgende:
x + y + z = 1121

Jeg har lavet en formel ud fra nogle parametre jeg ønsker at opfylde:
(13x + 130) * (22y/1000) * (5z/6400 + 1) = n

Jeg ønsker at maksimere n.


Jeg ønsker kort sagt at vide hvordan jeg skal fordele mine 1121 elementer ud over x, y og z for at få det maksimale udbytte (n). Er det nogen der kan hjælpe? Evt. forklare mig hvad jeg skal gøre, så jeg selv kan lave beregningerne hvis der engang skal fordeles en ny (større) sum af elementer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2011 af peter lind

Isoler den ene af variablene i den første ligning og sæt resultatet ind i den funkttion, su skal maksimere. Du har nu en funktion af 2 variable, der skal maksimeres. Find de partielle aflede af funktionen og sæt resultatet = 0. Det giver en ligning med 2 variable, som må løses.


Svar #2
22. februar 2011 af goehler (Slettet)

Så jeg skal lave noget i retningen af:  n  = ...y^2 +  ..y + ..yz + ..y^2z  + ..yz^2  ( ... værende reelle tal)?
Og så skal jeg finde de afledede mht. y og mht. z og derved få 2 ligninger (y' og z')?
Så har jeg to ligninger og 2 variable, og så sætter jeg begge ligninger lig 0 og løser ligningssystemet?

Er det korrekt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2011 af peter lind

ja


Skriv et svar til: 2 ligninger 3 ubekendte??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.