Matematik

eksponentiel fkt hjælp hvordan skal j videre herfra

22. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 hej

har denne 3ln^2(x) - 3ln(x)-18 =0

har erstat x med t og udregnet d og derefter x.

hvad skal jeg nu skal jeg ikke finde t nu ??


Svar #1
22. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 d = 225

x = -3 v 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Som du vistnok selv skriver mellem linierne, er det en 2.-gradsligning i t = ln(x) . Når du har fundet rødderne i ligningen for t, finder du så x ved at gå den anden vej: x = et .


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2011 af SuneChr

t  =  ( 3 ± 15 ) / 6     ⇔   t  =  - 2   ∨  t  =  3

ln x  =  - 2   ⇔    x  =  e-2         ∨         ln x  =  3    ⇔    x  =  e3


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ligningen ln(x) = -2 har da løsningen x = e-2 .

(OK, den blev rettet før gonggongen)


Svar #5
22. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 efter hva du skrive vil det sige at jeg skal regne således, ja det er en 2. grads ligning jeg udregner : )

t = ln (2) 

t= 0,69 

også

x = e^t

x = 1,99


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, rødderne er som skrevet i #3 . Det er t, der er -2 eller 3, så x er et , dvs e-2 eller e3 .


Svar #7
22. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 upsii så ikke jeres udregninger de var ikek opdateret. tak for svarene #5 & #3


Svar #8
22. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 ved nogle af jer hvordan jeg bruger solve fkt på ti 89 titanium hvis j skulle regne denne 2. grads ligning ud ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ligningen er jo simpel nok til, at man ikke behøver bruge lommeregner.


Skriv et svar til: eksponentiel fkt hjælp hvordan skal j videre herfra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.