Matematik

Bestem stamfunktion

23. februar 2011 af selonthyx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået stillet denne opgave, og mangler lidt noget konkluderende.

En funktion f er bestemt ved; f(x)3x^2-21x+30

a) Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet p(2,42).

Jeg har fået følgende: ( bruger TI- InterActive )

f(x) := 3x^2-21x+30 = done

sf(x) := ∫(f(x))dx = done

sf(x)     = x^3 -21x^2/2+30x.

Sidder fast, på forhånd tak for hjælpen. ( har vedhæftet filen )


Svar #1
23. februar 2011 af selonthyx (Slettet)

nå, filen ville ikke med ind.. vedhæfter med;

http://rapidshare.com/files/449417679/8.031.tii


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2011 af mathon

                                   y = F(x) =  ∫ (3x2-21x+30)dx =  x3 - (21/2)·x + 30·x  +  k

                                   y = x3 - (21/2)·x + 30·x + k      gennem   P(2,42)

                                   42 = 23 - (21/2)·2 + 30·2 + k       ......... hvoraf k beregnes .....


Svar #3
23. februar 2011 af selonthyx (Slettet)

Tak mester ^^


Svar #4
23. februar 2011 af selonthyx (Slettet)

Fatter det bare ikke helt :D

Har prøvet at se lidt på det .


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. februar 2011 af mathon

 rettelse af tastfejl i #1

                                   y = F(x) =  ∫ (3x2 - 21x + 30)dx =  x3 - (21/2)·x2 + 30·x  +  k

                                   y = x3 - (21/2)·x2 + 30·x + k      gennem   P(2,42)

                                   42 = 23 - (21/2)·22 + 30·2 + k     

                                   42 = 41 + k

                                   k = 1

                                   F(x) = x3 - (21/2)·x2 + 30·x + 1

                                           


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. februar 2011 af mathon

tiden udløb for
nok en korrektion
        

                                          42 = 23 - (21/2)·22 + 30·2 + k

                                          42 = 8 - 42 + 60 + k

                                          42 = 26 + k

                                          k = 16

                                          F(x) = x3 - (21/2)·x2 + 30·x + 16


Svar #7
23. februar 2011 af selonthyx (Slettet)

 årh! nu kan jeg godt se det!!! :D tak m8 :)


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.