Matematik

Integration ved substitution

23. februar 2011 af placebo321 (Slettet)

Hvorfor gælder:

∫ f(g(x)·g '(x) dx = ∫ f(g(x)) d(g(x)) = F(g(x)) + k

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan man går fra det første lighedstegn til det andet. Hvordan kan det være, at g '(x) forsvinder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er lidt af en algebraisk notation, og g'(x) forsvinder ikke; det bliver jo bygget ind i d(g(x)) . Man kan skrive

g'(x) = dg/dx = (d/dx)(g(x)) = d(g(x))/dx , hvorfor vi i regning med differentialer kan skrive

g'(x) dx = d(g(x))

(ved at gange over med dx) .


Svar #2
23. februar 2011 af placebo321 (Slettet)

g'(x) = dg/dx = (d/dx)(g(x)) = d(g(x))/dx

siger du at g=g(x) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, g er en kort notation for funktionen g(x) .


Svar #4
23. februar 2011 af placebo321 (Slettet)

Hvorfor indgår det som du har skrevet i din kommentar så ikke som en del af forudsætningen for beviset i ens matematikbog? Der stod ingen forklaring på det. Er det kun vigtigt at kende metoden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2011 af NejTilSvampe

 fordi STX handler om udenadslære og de er ligeglade med om du forstår det eller ej, de vil bare have at du kan anvende det til en skriftlig eksamen så de kan score kassen... 


Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.