Fysik

hvilke formler skal j bruge

23. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 hej

jeg skal regne massen af luft i et rum. med omfanget 5m*3m*2,5m

temperaturen er 0 Celsius. og  presset er 1 atom. 

mol i luft er 28.96 g/mol


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2011 af peter lind

Brug P*V = n*R*T til at finde n


Svar #2
23. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 ok troede je skulle bruge D = M / 0,0224m^3/mol 

da mol allerede er angivet ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2011 af peter lind

Med n finder du antal af mol. Deraf finder du så massen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2011 af NejTilSvampe

 "presset er 1 atom" giver ikke mening. Det du mener er vel "presset er 1 atm". 

Der gælder vha. ligningen i #1  og  n = m / M

n = PV / RT <=> m = MPV / RT


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2011 af mathon

           m = (28,96 g/mol)·(1 atm)·((5 m)·(3 m)·(2,5 m)) / ((8,20578·10-5 atm·m3/(mol·K))·(273,15 K)) =

                                                                                          


Skriv et svar til: hvilke formler skal j bruge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.