Kemi

Omregning fra volumenprocent til mol

24. februar 2011 af Dorthe1991 (Slettet)

Hej
Jeg ved, at jeg udånder 18,15 % ilt - kan man udregne, hvor mange mol iltmolekyler, det er...
// Dorthe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2011 af mathon

            når det udåndede volumen er V
har du
                   m = V·0,1815·d                                                              d = p·M/(R·T)

                   n = m/M = V·0,1815·(d/M) = V·0,1815·p/(R·T)


Svar #2
24. februar 2011 af Dorthe1991 (Slettet)

Okay, mange tak !


Skriv et svar til: Omregning fra volumenprocent til mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.