Kemi

organisk stof

24. februar 2011 af Zuhal10 (Slettet)

 der udføres en titering af en fremstillet vandig opløsning. 650 mg af basen opløses i vand og fortyndes til 100 ml i målekolbe. heraf udtages med pipette 10,0 ml, som titeres med 0,100 mol/L HCL. ved ækvivantenspunktet er anvendt 14,4 mL HCL.

a) beregn basens molare masse. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2011 af exutu (Slettet)

Under den forudsætning at base og syre reagerer 100 % udregnes det således:

VHCl*CHCl=VB*CB

CB=(14,4mL*0,1M)/10mL=0,144M

Du opløser 650 mg base i 100 mL målekolbe hvilket giver: 6,5g/L

(6,5g/L)/0,144mol/L=45,138889g/mol


Skriv et svar til: organisk stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.