Matematik

3 ligninger med 2 ubekendte ??

25. februar 2011 af Olerohde (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Jeg er igang med et konstruktions projekt og er faldet over en bjælke med tre hjul. 

Nu vil jeg gerne beregne belastningen på alle hjul.

Har fået tre ligninger ud af det.

26241230-740Vb-1800Vc=0

5779489,9+740Va-1060Vc=0

-23530570+1800Va+1060Vb=0

Nogle som kan hjælpe med hvordan jeg finder Va, Vb og Vc ??? 

MVH Ole


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2011 af peter lind

Hvis du bare vil have ligningerne løst, vi jeg anbefale at du bruger et CAS værktøj eller et regneark.

Ellers:

Isoler Vc i den første ligning og sæt det ind i den anden ligning.

De 2 sidste ligninger indeholder nu kun 2 ubekendte. Du kan så igen isolere en af de ubekendte i den anden ligning og sætte det ind i den tredje ligning. Den tredje ligning har nu kun 1 ubekendt


Svar #2
25. februar 2011 af Olerohde (Slettet)

 CAS værktøj ? Er det sådan noget som Mathcad.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2011 af peter lind

ja


Svar #4
26. februar 2011 af Olerohde (Slettet)

 hmmm nu har jeg prøvet næsten alt og kan ikke finde et facit !! Kunne det tænkes at der ikke er et ?

Er ikke for god til Mathcad (Endnu) men kan heller ikke få den til at give mig et resultat jeg kan bruge til noget 

nogen forslag ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Der er ingen løsninger til dine ligninger, som de er  her

Er du sikker på, at du har stillet dem rigtigt op - ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er godt set. Ligningssystemets matrix er antisymmetrisk og af ulige dimension, så dets determinant er derfor lig med 0 .


Svar #7
26. februar 2011 af Olerohde (Slettet)

 Så regnede jeg ikke helt forkert ;) Må tilbage og regne noget mere på de laster jeg har fundet frem til. Tak for hjælpen


Svar #8
26. februar 2011 af Olerohde (Slettet)

 Har fundet ud hvorfor jeg ikke kunne regne på min konstruktion på denne måde, det er en statisk ubestemt konstruktion og der er vist uden for min rækkevidde lige nu ;)


Skriv et svar til: 3 ligninger med 2 ubekendte ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.