Fysik

Hjælp haster. Hvordan finder jeg atomnummeret for pap?

26. februar 2011 af Cola1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har en opgave hvor jeg skal finde elektroner / cm^3 for pap,og ved at finde det skal jeg bruge atomnummeret, men hvad er det lige for pap?

I opgaven står der, at papir mest består af glykose (C6H12O6) og har ca. densiteten 0.6 g/cm^3

Men jeg mangler stadig atomnummeret.
Er der nogen der kan hjælpe mig?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2011 af mathon

  molarmassen:             

                                  M = sum({6,12,6}*{12.011,1.007,15.999})

                                  n = d/M

                                  Nelektroner pr cm3      =     n·{NA}·(6·6 + 12·1 + 6·8)  =


Svar #2
26. februar 2011 af Cola1234 (Slettet)

Kan jeg få det uddybet en smule?


Svar #3
26. februar 2011 af Cola1234 (Slettet)

så n = 0.6/M

men jeg er i tvivl om hvordan det er du har regnet M?

Derudover skal jeg udregne x 1/2 som vi ved udregnes ved ln(2)/absorptionskoefficienten.
Det jeg er i tvivl om her, er absorbtionskoefficienten, som jo afhænger af tykkelsen af papiret. Hvordan kan jeg så udregne denne?
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2011 af mathon

efter henvendelse #1

  molarmassen:             

                                                                                    fundet i DPS
                                  M(C6H12O6) = sum({6,12,6}*{12.011,1.007,15.999})

                                  n = d/M

                                  Nelektroner pr cm3      =     n·{NA}·(6·6 + 12·1 + 6·8)  =


Svar #5
26. februar 2011 af Cola1234 (Slettet)

det er n jeg ikke kan udregne,

jeg er med på at n = 0.6 / M,

men jeg forstår ikke hvordan jeg skriver det ind på lommeregneren (altså udregningen af M)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2011 af mathon

                                     M = sum({6,12,6}*{12.011,1.007,15.999}) = 180,144 g/mol

                                     n = m/M = V·d/M = (1 cm3)·(0,6 g/cm3)/(180,144 g/mol) = 0,003331 mol

                                     Nelektroner pr cm3 = n·NA·((6·6 + 12·1 + 6·8)

                                                                = (0,003331 mol)·(6,02214·1023 mol-1)·(96) ≈ 1,93·1023


Skriv et svar til: Hjælp haster. Hvordan finder jeg atomnummeret for pap?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.