Matematik

Cylinder

27. februar 2011 af Thomas1997 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 En cylinder har radius 11,5 og højden 54 cm.

a. Beregn den samlede overflade.(1dec)

Jeg har gjort sådan:

r*r*Pi*2(da der er to overflader)

11,5*11,5*3,14*2

Det giver 830,5. Er det rigtigt?

b. Beregn rumfanget.

Formellen er grundflade*højde. 

11,5*11,5*3,14*64=2242,4.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af mathon

           ...det er ikke rigtigt


Svar #2
27. februar 2011 af Thomas1997 (Slettet)

 Kan du sige, hvor jeg har lavet fejl og er det i begge opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af mathon

    brug π-tasten på din lommeregner

    den samlede overflade = 2·π·r2 + h·2·π·r  = 2·π·r(r +h) =

                                                                                    2·π·(11,5 cm)·((11,5 +54) cm) = 4732,8 cm2

   rumfanget = h·π·r2 = (54 cm)·π·(11,5 cm)2 =  22435,7 cm3


Svar #4
27. februar 2011 af Thomas1997 (Slettet)

 Jeg har desværre ikke nogen TT-tast, så jeg bruger 3,14 som pi, hvilket vores lærer sagde var fint.


Skriv et svar til: Cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.