Matematik

Find arealet af M

27. februar 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Grafen for f (x) = x3 - 12x2 + 45x - 50 afgrænser sammen med førsteaksen i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

Bestem arealet M..?

Det eneste jeg ikke kan finde ud af i den her opgave, er hvordan man finder grænserne. Er der nogen der ved hvordan man udregner grænserne? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af SuneChr

Find grafens skæring med x-aksen ved at løse:

x3 - 12x2 + 45x -50  =  0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af AskTheAfghan

f(x) = x3 - 12x2 + 45x - 50

       solve( f(x) = 0,x )

               x = 2 or x = 5


Svar #3
27. februar 2011 af Justme92 (Slettet)

 Ja, jeg vidste godt det var noget med 0 = .. Men hvordan gør man det lige? :-)


Svar #4
27. februar 2011 af Justme92 (Slettet)

 Tak! :-)


Skriv et svar til: Find arealet af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.