Kemi

Termodynamikkens 1. hovedsætning

27. februar 2011 af Lin@_ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sørger hjælp til denne opgave:

Opgavetekst:

Vi betragter en ideal, som befinder sig i en beholder. Vi formindsker volumen ved at trykke på et stempel. Vi antager, at processen forløber adiabatisk.

Opskriv termodynamikkens 1. hovedsætning og gør på basis heraf præcis rede for om temperaturen stiger eller falder i denne proces.

Jeg gjort mig disse overvejelser:'

E(indre) = Q + W, og der det er et adiapatisk system dvs. varmeisoleret system, kan det skrives som E(indre) = W.

Men så er det her jeg er i tvivl om hvordan temperaturen har en indflydelse... hmm... 

Nogle gode tip.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Ideal gas?


Svar #2
27. februar 2011 af Lin@_ (Slettet)

Ja, der skal står ideal gas


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Det er en af de klassiske med fortegnet.

På en ideal gas er arbejdet arealet under kurven i et pV diagram. Hvis trykket er konstant er W=-pΔV, så i dette tilfælde, hvor rumfanget bliver mindre vil arbejdet udført på gassen være positivt, og gassen vil blive varmere. Det er det, du kan mærke på cykelpumpen, hvis du er effektiv, når du pumper din cykel. Man kan også se effekten i et pneumatisk fyrtøj.


Svar #4
27. februar 2011 af Lin@_ (Slettet)

Tak for hjælpen :-) Kan godt se at temp. vil stige, fordi der bliver udført arbejde.

Forløber processen så reversibelt eller irreversibelt?

Reversibelt det er når det indre tryk er lig med det ydre tryk... hmm ... hvad med irreversibelt... er også lidt tvivl her...


Skriv et svar til: Termodynamikkens 1. hovedsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.