Matematik

Længden af højden af en trekant?(vektor)

27. februar 2011 af MissMica (Slettet) - Niveau: A-niveau

A (4,5) B(2,-1) C(-4,3)

Find længden af højden fra A (der er tale om vektorer, ikke linjer)

nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er beslægtet med denne opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=977728 , da det er samme trekant.

Beregn længden fra punktet A til linien gennem punkterne B og C.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af Kemosh (Slettet)

 Fordi det er vektorer kan du udregne alle side længderne af trekanten, via pythagoras.

Med Herons formel (http://da.wikipedia.org/wiki/Herons_formel) kan du så udregne arealet af trekanten.

Når du kender arealet af trekanten og du kender side længden A, kan du bruge den normale trekants formel for arealet til at bestemme højden fra A.

Dvs. ved trekants formlen A = 1/2 * g * h, hvor g er grundlinjen, h er højden og A er areal, bruger du bare arealet fra herons formel og en grundlinje med længden tilsvarende A, så er der kun h tilbage.


Svar #3
27. februar 2011 af MissMica (Slettet)

kan det så passe at det bliver h = A - 0,5 / g ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Højden bliver h = 2A/g .

Men det er måske simplere at beregne længden s af projektionen af vektor BA på vektor BC :

s = |BABC| = |BABC|/|BC|

Den søgte højde h er nu katete i en retvinklet trekant, hvis ene katete er s og hvis hypotenuse er |BA| , så

s2 + h2 = |BA|2 , og dermed

h2 = |BA|2 - (BABC}2 / |BC|2 


Skriv et svar til: Længden af højden af en trekant?(vektor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.