Matematik

Reducer udtrykket!!!!

27. februar 2011 af februar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej derude

Jeg skal reducere udtrykkene, men jeg er ikke sikker på, om jeg har gjort det rigtig.  

4 • (a2 - 2) + 6 

Mit gæt er: 4a2 + 2 

og 

2t - t2 - 4t 

Mit gæt er: 6t + t2

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Dit gæt er forkert. gang parentesen ud og reducer.

2) Dit gæt er forkert. Reducer.


Svar #2
27. februar 2011 af februar (Slettet)

 1) det forstår jeg ikke 

2) er det så 7t2


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) 4·(a2 -2) +6 = 4a2 -4·2 +6 = 4a2 -2

2) 2t -t2 -4t = 2t -4t -t2 = -2t -t2


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af AMelev

I begge tilfælde er dit problem, at du ikke har forkus på fortegnene, så husk at lægge mærke til om der står - eller +/ingenting. OG tænk dig så om - har det samlede resultat + eller - som fortegn?


Skriv et svar til: Reducer udtrykket!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.