Matematik

renter

01. marts 2011 af ebae (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lars har 20.000kr., som han vil anbringe i sin bank. Banken tilbyder ham to forskellige konti. Konto
1 får han 10 % i rente om året. Konto 2 får han 5 % i rente hvert halve år.
a) Hvilken konto skal han vælge og hvorfor?
b) Hvor meget vil han have til rådighed efter 5 år i de to tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2011 af loreall (Slettet)

.....


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Han skal vælge den konto, der giver det største renteudbytte. Beregn, hvor meget der gives i rente i 1 år for hver kontoform.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2011 af loreall (Slettet)

Han skal vælge konto nr 2, da det kan mere betale sig.. Første konto for han 22000 kr pr. år. Og i den anden konto for han 22050kr pr år.


Svar #4
01. marts 2011 af ebae (Slettet)

 hvordan har du regnet det ud? 


Svar #5
01. marts 2011 af ebae (Slettet)

 jeg forstår det ikke fordi det giver jo 10 % om året for begge.


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

På kontoen med 5% hvert halve år lader man jo renterne stå, og man får så også renter af de renter, der tilskrives efter den 1. halvårlige termin. Derfor får man mere med 5% hvert halve år.

Konto 1: 1+10% - 1 = 10%

Konto 2: (1+5%)·(1+5%) -1 = 10,25% er den tilsvarende årlige rente.


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

Det du skal huske på er, at der jo er 2 rente skrivninger ved nr. 2.

Altså først tager du 5% af de 20.000 = 1.000  - 180 dage er gået (halvt år)

Dernæst går der yderligere 180 dage, og vi skal have rente igen. Nu skal du igen beregne 5%, men denne gang af de 21.000, som jo er det der står på kontoen lige pt. (vi har jo fået rente-pengene ind også, og dem skal vi da også have rente af igen). Derfor 5% af 21.000 = 1.050

Slutkontoen er derfor 21.000 + 1.050 = 22.050 kr. > 22.000 kr.


Svar #8
01. marts 2011 af ebae (Slettet)

 tak for hjælpen!


Skriv et svar til: renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.