Matematik

Find nulpunkter i f(x)=x^2+2x+1

02. marts 2011 af Anonymousterfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Heyhey!

Jeg har fået denne ligning:

f(x)=x^2+2x+1

Linjen ligger lige på x-aksen, så ved ikke om det er 2 nulpunkter eller 0 nulpunkter?

Hvis nu der er nulpunkter, hvor ligger disse så ?;o

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2011 af Walras

Faktoriser den.

f(x)=x^2+2x+1=(x+1)^2=0, 

hvor du ved nulreglen straks ser, at x=-1 er dobbeltrod i polynomiet. 

Du kan også løse den på den "almindelige" måde. Find først diskriminanten

d=2^2-4*1*1=0, 

hvoraf vi ved, at der altså kun er én rod. Vi kan da indsætte i formlen for løsning af en andengradsligning

x=(-2±0)/(2*1)=-2/2=-1,

hvilket selvfølgelig udtrykker samme løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2011 af Cnugs (Slettet)

Du finder ud af hvor mange nulpunkter der er ved at finde diskriminanten.


Du har f(x)=x^2 + 2x + 1
Så; a=1, b=2 og c=1


Diskriminanten d regnes: d=b^2 - 4(a)(c)


d=(2)^2 - 4 (1)(1) = 4 - 4
d=0


Hvis d>0 er der to skæringspunkter med x-aksen
Hvis d=0 er der ét skæringspunkt med x-aksen
Hvis d<0 er der ingen skæring med x-aksen.

Håber det hjalp! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2011 af padirts (Slettet)

Linjen rører x-aksen der, hvor y-værdien er lig 0. Derfor kan du sætte din ligning lig 0 og udregne/solve den - 0=x^2+2x+1. Så kan du også se, hvor mange mulige løsninger der er, og dermed hvor mange gange linjen har et nulpunkt.


Svar #4
02. marts 2011 af Anonymousterfar (Slettet)

 Nice, tusind tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2011 af SuneChr

Der er tale om en såkaldt dobbeltrod, som er identisk med sig selv,

altså  x = -1  hvorefter f(x) kan skrives f(x)  =  ( x + 1 )2

Man er nødt til, for en ordens skyld, at kalde roden en dobbeltrod, da der skal gælde: 

   f(x)  = ( x + 1 ) * ( x + 1 )

Dobbeltrod i et andengradspolynomium forekommer netop, når diskriminanten = 0.

# 0: hvad er det for en linje, du taler om?  f(x) er jo en andengradsfunktion. Kurven hedder en parabel, og ikke en linje.


Skriv et svar til: Find nulpunkter i f(x)=x^2+2x+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.