Dansk

RIS, ROS, RETTELSE, INSPIRATION

02. marts 2011 af Snuser

 Hej kloge hoveder (: !

Jeg er lige startet på en ny uddannelse, og nu skal vi vise læren hvad vi dur til i dansk! 

Vi skal skrive en novelle og der er nogle krav jeg skal opfylde(3 person, 1-2 sider, osv osv)

I må gerne rette komaer,stavefejl osv. eller komme med ideer !


Svar #1
02. marts 2011 af Snuser

 
Hun vågnede med et sæt og så på klokken. Pokkers klokken var kvart i otte, hun skulle være på skolen til terminsprøve om et kvarter. Endnu en gang var hun faldet i søvn, uden at sætte vækkeuret til. Hun huskede tydeligt lærens sidste sætning fra igår inden de fik fri "husk nu at komme til tiden imorgen, det gælder jeres fremtid". Hun løb ned ad trappen, så hun var ved at falde. "Mor mor, vil du ikke være sød at køre mig i skole, jeg skal være på skolen om et kvater" sagde hun. Moren var godt gnaven og sagde "Jo, det bliver jeg vel nødt til, du skal altså til at tage dig sammen, det her er vigtigt for din fremtid". Camille tog et rundstykke i hånden og skyndte at sætte sig ind i bilen. Hun mærkede sveden løbe ned ad ryggen og hjertet slog hurtigt, hun var ved at blive nervøs.
Hendes mor kørte hurtigt, hurtigere end hun plejede i hvertfald. Camille tog sin mobiltelefon op, for at se hvad klokken var. Der var fem minuter igen. Da hun kiggede op fra skærmen igen, så hun en blå bil køre direkte imod dem. Hun hørte et højt skrig og et kæmpe brag....
Er jeg død nu, tænkte hun og prøvede at kigge rundt. Men hendes hoved var så tungt, at hun ikke kunne bevæge det. Der var mørkt omkring hende, helt mørkt og stille.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2011 af padirts (Slettet)

 Den er noget kort af en novelle, men det er måske et krav, I har fået, at den skal være så kort? Historien er sig selv er god og rammende, synes jeg, men den ville være endnu mere rammende, hvis man lige fik lov at komme lidt mere ind under huden på personerne, hvilket man kunne gøre, hvis den var lidt længere. Man skal nå at skabe identifikation med en af personerne i historien - så rammer det stærkere, når det går galt for denne.

Nogle småting rent sprogligt: "I går" er i to ord, ligesom i dag, i morgen osv. "Er jeg død nu" skal for det første efterfølges af et spørgsmålstegn, og for det andet ville det nok være en god ide at sætte citationstegn om. "Hun" i aller første sætning burde nok være "Camille" i stedet,  da der ellers efter min mening går for lang tid, før man hører navnet.


Svar #3
03. marts 2011 af Snuser

 Den er ikke færdig endnu, derfor jeg gerne vil have noget inspiration (:

- Men mange tak for ris & ros. Jeg vil rette det :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2011 af kloppervok (Slettet)

Jeg synes det er banalt, temaet og beskrivelserne - indtil videre. Men du kan prøve at imponere ved at efterligne andre forfattere, så du på denne måde viser, at du er belæst.

Hvis den skal være så kort, foreslår jeg, at du bruger omgivelserne til at beskrive personerne ligesom i "Marie Grubbe". Her kan du lægge vægt på nogle små, men sigende detaljer. Du kan også skrive den minimalistisk som Helle Helles 'Fasaner', det er måske mere oplagt.

Måske kan du også prøve at indtænke en speciel struktur.

Du kan benytte dig af flashbacks og intertekstualitet.

Har du læst Naja Marie Aidts "Brullupsrejse"? Den er fantastisk, fordi man fortolker den absurde novelle med analytiske eventyr- og folkevisemodeller! Tænk at Aidt har kunne forbinde noget så gammelt med noget så nyt..


Skriv et svar til: RIS, ROS, RETTELSE, INSPIRATION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.