Matematik

Produktform i Matematik hjælp!!

02. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opg 3  Skriv på produktform

15x^2+27xy-9x        Hvordan skal jeg løse den??


Svar #1
02. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

 Kom nu, har brug for hjælp!!


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. marts 2011 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

Du skal sætte x uden for parantes. Det vil sige at:

15x^2+27xy-9x=x(15x+27y-9)

Måden du gør det på er at spørge dig selv hvad du i de enkelte led skal gange med x for at få leddet.

Håber det hjalp lidt :)

Mvh. Søren


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også sætte en faktor 3 uden for parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2011 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

Man kan også sætte 3x uden for parantesen:

15x^2+27xy-9x=3x(5x+9y-3)

Jeg overså det lige i første omgang :P

Mvh. Søren


Svar #5
02. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

 Hey gutter,takker mange gange for jeres hjælp, men kunne i ikke os lige hjælpe mig med den her?

4x^2-y^2+(2x+y)^2      Dette skal også laves til produktform. :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt kvadratsætningen (a+b)(a-b) = a2 -b2 på de første to led og sæt så en fælles faktor udenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2011 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

Her er det som #6 sagde:

4x^2-y^2+(2x+y)^2=(4x+y)(4x-y)+(2x+y)^2


Skriv et svar til: Produktform i Matematik hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.