Matematik

HJÆLP mig for GUDS skyld!!!

11. maj 2005 af gorilla (Slettet)
hey er der ikke nogen der gider at hjælpe mig med følgende opgaver . er nemlig sikker på at de kommer til prøven i morgen. Har ingen ide om hvad man skal gøre.

To vektorer a og b er bestemt ved; a = (s+2 og 5) og b = (1 og s) hvor s er et tal.
Bestem s, så a og b er ortogonale.



OG
I et koordinatsystem er vektorer a og b bestemt ved
a vektor = (-1 og t) og vektor b = (t-2 og 3-2t) hvor t er et tal
Bestem t således at a vektor er parallel med b vektor.

Og

I et koordinatsystem i planen er to vektorer bestemt ved
Beregn t således at a er parallel med b.
Beregn t således at a står vinkelret på b.
Vektor a = (3 og t + 1) og vektor b = (2 og 4) hvor t er et tal.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2005 af 2002x21 (Slettet)

1) Hvis 2 vektorer er ortogonale er deres skalarprodukt lig nul! - prøv at regne det ud og isoler s.

2) hvis 2 vektorer er paralle er deres determinat lig nul - samme metode som før

3) Samme som i 1) og 2)

:)

(det hele står også i formelsamlingen)

Svar #2
11. maj 2005 af gorilla (Slettet)

tak prøver lige at gøre det..!

Svar #3
11. maj 2005 af gorilla (Slettet)

kan det passe at s i eteren giver -3?
jeg har gjort følgende:
a*b= a1 * b1 + a2 *b2 = (s+2)*1 + 5*s =6s + 2

det sætter jeg lig 0 og får;
6s + 2 = 0
6s = -2
s = -3

Svar #4
11. maj 2005 af gorilla (Slettet)

oh i 2´eren:har lavet en fejl a vektor er = (-1 og 1)
skal jeg her beregne skalarproduktet igen og derefter sætte det jeg får til lig med nul. Og så kan jeg eventuelt prøve at beregne determinanten og se om det giver nul og gør det det har jeg gjort det korrekt eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2005 af 2002x21 (Slettet)

Nej, 1) giver ikke -3 - den giver -1/3
(i andet sidste trin laver du fejl - ellers rigtigt!)

2) Determinanten er givet ved: fx det(a,b) = -a2*b1+a1*b2 = 0

- Ved determinanten er det skalarproduktet mellem a-hat og b..
:)

...Håber du forstår !?
(det står lidt klarer i formelsamlingen!)

Svar #6
11. maj 2005 af gorilla (Slettet)

jeg forstår hvad du mener i 1´eren.når noget skal være vinkelret er det så også lig nul?

Svar #7
11. maj 2005 af gorilla (Slettet)

hey kan du ik fortælle mig hvilken side det står på i formelsamlingen. har fundet ortogonal og parallelitet..

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2005 af 2002x21 (Slettet)

Hey! det står på s. 23 i min...!

Skriv et svar til: HJÆLP mig for GUDS skyld!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.