Matematik

Beregn koordinaterne til skæringspunktet mellem linjerne.

02. marts 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har prøvet at lave den her opgave men uden held, nogle der evt kunne hjælpe?

Beregn koordinaterne til skæringspunktet mellem linjerne.

Linje 

m: 2x+3y=4

n: - 3x+y=5


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2011 af peter lind

Isoler y i den sidste ligning og sæt resultatet ind i den første ligning.


Svar #2
02. marts 2011 af Alfredjns (Slettet)

y=3x+5?

Eller? #1

Isoler y i den sidste ligning og sæt resultatet ind i den første ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2011 af ramme2 (Slettet)

substitutionsmetoden    - 3x+y=5   =>   y = 3x +5

y = 3x +5 substitueres over i  2x + 3y = 4   dermed fås    2x +3(3x+5) = 4    X isoleres 

Derefter substitueres x i en af de 2 ligninger og løses med hensyn til y  
 


Svar #4
02. marts 2011 af Alfredjns (Slettet)

 x=-1
Kan jeg så  bare sætte den ind i formlen? for at finde y? #3

substitutionsmetoden    - 3x+y=5   =>   y = 3x +5

y = 3x +5 substitueres over i  2x + 3y = 4   dermed fås    2x +3(3x+5) = 4    X isoleres 

Derefter substitueres x i en af de 2 ligninger og løses med hensyn til y  
  


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2011 af mathon

eller

          I:    2x + 3y = 4
          II:   -3x + y = 5                                        II multipliceres med -3 og kaldes III


          I:  2x + 3y = 4
          II: 9x - 3y = -15                                       I og III adderes

              11x = -11

               x = -1                                                som substitueres i   II: -3x + y = 5 

               -3·(-1) + y = 5

                y = 5 - 3 = 2
 


 


Skriv et svar til: Beregn koordinaterne til skæringspunktet mellem linjerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.