Kemi

Angiv antal protoner og elektroner

03. marts 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, ville hører om der var evt. nogle der kunne hjælpe mig?
Mig og min ven er utrolig uenige om hvor mange protoner og elektroner der er i NH4NO3(s)

Han siger der er:
NH4NO3(s)= 43 protoner & 43elektroner
NH4+(aq) = 12 protoner & 11 elektroner + NO3-(aq) = 31 protoner & 32 elektroner

Jeg siger der er:
NH4NO3(s)= 42 protoner & 42 elektroner
NH4+(aq) = 11 protoner & 11 elektroner + NO3-(aq) = 31 protoner & 31 elektroner


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af kuerten15

N: 7 protoner, 7 elektroner

H: 1 proton

O: 8 protoner, 8 elektroner

+ betyder, at der er en ekstra protoner og - betyder, at der er en ekstra elektron.

Så skal i bare lægge sammen.


Skriv et svar til: Angiv antal protoner og elektroner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.