Fysik

hastighed

06. marts 2011 af tallender (Slettet)

 I en lydbølge i luft bevæger luftmolekylerne sig frem og tilbage. Selvom luftmolekylerne ikke bevæger særlig langt, ved vi at lyd kan bevæge sig ganske langt.


a. For en lydbølge tager en svingning 0,01 s. Bølgelængden er 3,43 m. Hvad er lydens hastighed?
b. Hvor lang tid tager det lyden at bevæge sig en kilometer?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af peter lind

a) hastighed = bølgelængde*frekvens

b) s=v*t


Svar #2
06. marts 2011 af tallender (Slettet)

er a) v = 3,43 m*0.01 s = 0,0343 m/s

og er b) s = 0.0343 m/s * 1000 m = 34,3 s


Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.