Matematik

Potens problem

06. marts 2011 af patr0805 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven siger at jeg skal lave følgende til 1 tal med 1 potens

 ((2+1)^3)/(4^5)

Jeg har kigget på adskillige regler indenfor potens. Den nærmeste regel jeg er kommet frem til er:

a^n/a^m = a^(n-m)

Problemet er her at den regel kun dækker over 2 ens grundtal.

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er ikke så underligt, at du har "potensproblemer" hehe -

Det kan nemlig ikke lade sig gøre at lave størrelsen om til eet tal i een potens.

Men ok - man kan jo tage det helt bogstaveligt - det er den eneste måde der opfylder kriteriet (nogenlunde):

3^4 /4^5 = 27/1024 = 0,0263671875^1 ;-)

( - Er du sikker på, at du har skrevet opgaven rigtigt fra starten - ?)


Svar #2
06. marts 2011 af patr0805 (Slettet)

 Ja jeg er sikker på den er skrevet rigtig, vores lærer laver nogle gange opgaver hvor det ikke kan lade sig gøre og hvor vi skal beskrive hvorfor. 

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Potens problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.