Matematik

Spørgsmål om tangent til en graf!!

06. marts 2011 af SaidaRani (Slettet)

Hey, jeg har et spørgsmål mht denne opgave. Kan jeg godt vise den ved at skrive den i Ti-nspire Cas og derefter tegne den på papiret - jeg kan ikke rigtigt se andre måde at vise den på ellers?
 

Vis at linjen med ligningen y = 3x - 9/2 er tangent til grafen for f(x) = ½ x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af mathon

    f '(xo) = xo

    tangentens røringspunkt for xo = 3
    er
          (3;(9/2))
   opstil tangentligningen for f(x) i punktet (3;(9/2))

   


Skriv et svar til: Spørgsmål om tangent til en graf!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.