Matematik

Linjer og vektorer ??

06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tegn en linje der har ligningen 3x-2y-8 = 0 ved at finde to punkter med hele kondinater på linjen , angiv der efter derefter dens hælding...

Hvorfor kan jeg ikke taste denne ligning ind i graf på min lommeregner. ?? Skal man omskrive den el ?? Og hvordan regner man de punkter ud ud fra ligningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af peter lind

Sæt x til et eller andet og brug ligningen til at finde y. Hvis du gør det for to værdier af x får du to punkter på linjen.


Svar #2
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Har fået y = -1 og y = 2 , det giver jo en ret linje , hvordan bestemmer man en ret linjes hældning ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2011 af peter lind

Omskriv ligningen til y = ax+b. a vil så være hældningen.

Alternativt kan du når du når har fundet 2 punkter på linjen (x1, y1) og x2, y2) finde hældningen af a= (y2-y1)/(x2-x1)


Svar #4
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki.

Så den hedder : 2y=3x+8 , er det så linjens hælding ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2011 af mathon

                     3x - 2y - 8 = 0

                     2y = 3x - 8

                     y = (3/2)x - 4


Svar #6
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki tak,,,  Tænkte bare mere ligesom med en alm. skrå linje siger man jo man går lidt ud og lidt op, det kan man vel ik for en ret linje ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2011 af peter lind

jo det kan man hvis den ikke er lodret og det er denne linje jo ikke.


Svar #8
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Okay , Jamen troede at den var lodret , eftersom jeg har fået to skærings punkter for linjens til at være -1 og 2 , det er vel skæringerne på y aksen ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2011 af mathon

          linjen
                                                        3x-2y-8 = 0
på akseskæringsform
                                                        x/(8/3)  +  y/4 = 1


Svar #10
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Så passer mine skærings punkter vel heller ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2011 af peter lind

Det kommer an på hvad dine skæringspunkter er. Du angiver to y værdier; men ikke de tilsvarende x værdier.


Svar #12
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Ja okay , hvordan regner jeg så de tilsvarende x ´er ud ? 3x-2y-8=0 , sætte jeg 2 og 3 ind på x plads det kan y=-1 og y=2

Hvor finder jeg så kondinatterne ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. marts 2011 af peter lind

Det er korrekt at for x = 2 og y =-1  får du 3*2-2(-1) -8 = 6+2-8 = 0. Det betyder at (2, -1) er et punkt på linjen. De andre værdier stemmer ikke.


Svar #14
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Jamen hvordan regner man linjens skærings punkter ud... Alt to stk.


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. marts 2011 af peter lind

du sætter blot x til noget andet end 2 og finder ud af hvad y så er ved at sætte den pågældende x værdi ind i linjens ligning.


Svar #16
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Ok . så den skær i -4 på y aksen og i 2,7 på x-aksen ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. marts 2011 af peter lind

 i (0,8/3) på y aksen


Svar #18
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Kan man omskrive den så jeg kan taste den ind på lommeregneren så jeg kan se graffen ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. marts 2011 af peter lind

Jeg kender ikke din lommeregner og dermed ikke hvad den kræver. Hvad er "den" som skal omskrives. Det er muligvis den omskrivning, der omtales i #5 du mener


Svar #20
06. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

3x-2y-8 = 0 omskrivning af denne ligning så jeg kan taste den direkte ind på graf på min Ti-89


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.