Matematik
Hjælp til en funktion
12. maj 2005 af
Mandela (Slettet)
Hvis man ved at denne funktion f(x)=B*X^a går gennem punkt E(2.80) og F(4.640) hvordan finder man så a og b.
Svar #1
12. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du skal løse de to ligninger
80=b*2^a
og
640=b*4^a
Start med at se at b kan forkortes væk, og så kan du finde a.
80=b*2^a
og
640=b*4^a
Start med at se at b kan forkortes væk, og så kan du finde a.
Svar #2
12. maj 2005 af shack (Slettet)
Helt konkret:
640 = b*4^a / 80 = b*2^a
= 8 = 2^a
a = 3
80 = b*2^3
= 80 = b*8
= b= 10
640 = b*4^a / 80 = b*2^a
= 8 = 2^a
a = 3
80 = b*2^3
= 80 = b*8
= b= 10
Skriv et svar til: Hjælp til en funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
