Matematik

Beregne b i et 2.gradspolynomium

07. marts 2011 af nanna33 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået opgaven at jeg skal beregne b i dette 2. gradspolynomium: f(x)= 2x^2 + bx + 4 , så den har en løsning.

Det enste jeg ved er:

d= b^2 - 4 * a * c

0 = b^2 - 4 * 2 * 4

Men hvordan løser jeg resten af ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Så nu har du b^2-16 0 eller b^2 = 16 eller b ±4

Dermed har du løst opgaven ifølge din egen tekst og du behøver ikke også at løse ligningen.

Men det kan være en meget god ide at gøre det som kontrol og øvelse ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Det ene polynomium:

2x^2+4x+4 = 0 ..... d = 4^2-4*2*4 = 0

x= [-b ± √d] / (2a) = [-4 ± 0] / (2*2 = -4/4 = -1

Det andet polynomium:

2x^2-4x+4 = 0 ..... d = (-4)^2-4*2*4 = 0

x= [-b ± √d] / (2a) = [4 ± 0] / (2*2 = 4/4 = 1

Begge polynomier har altså kun een løsning


Svar #3
07. marts 2011 af nanna33 (Slettet)

Når b^2 = 16, har du bare taget kvadratroden af 16? (-:


Svar #4
07. marts 2011 af nanna33 (Slettet)

Og skal man ikke gøre noget ved 0 ?

Altså løsning af ligningen:

0 = b^2 - 4 * 2 * 4

0 = b^2 - 16

så flytter jeg 16 over på den anden side:

16 = b^2

Kvadratrod af 16 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen b2 -16 = 0 løses mest bekvemt ved hjælp af nulreglen:

b2 -16 = 0 , giver

b2 -42 = 0 , vi benytter en af kvadratsætningerne

(b+4)·(b-4) = 0 , vi benytter nulreglen

b+4 = 0 eller b-4 = 0 , hvoraf

b = -4 eller b = 4

Der er altså to værdier for b, for hvilke den oprindelige 2.-gradsligning har netop een løsning.

Men diskriminanten i den oprindelige ligning er jo ikke regnet korrekt ud. Vi har

d = b2 -4·2·4 = b2 -32 .

De korrekte værdier for b er derfor b = -√32 = -4√2 eller b = 4√2 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2011 af SuneChr

# 0 :    2x2 + bx + 4  =  0     har rod / rødder indenfor R  når  b2 - 4ac ≥ 0.

b2 - 32 ≥ 0   ⇔  |b| ≥ 4√2  ⇔  b ≥ 4√2  ∨  b ≤ - 4√2


Svar #7
07. marts 2011 af nanna33 (Slettet)

Jeg har ikke lært om nul reglen endnu, så har lidt svært ved at forstå det.

Men man kan jo ikke tage √-32 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der står heller intet om at tage √-32 . Der står derimod -√32 .

Nulreglen siger, at et produkt er nul, hvis en eller flere af produktets faktorer er nul .


Skriv et svar til: Beregne b i et 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.