Matematik

Sinus kurver

07. marts 2011 af lllXlll (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Er der nogle som kan hjælpe mig med følgende opgave:

Bestem ved hjælp af grafen for funktionen f(x)=2*sin(0,1t)+3*cos(0,1t) værdier for A og φ0 i udtrykket f(x)=A*sin(ω*t+φ0), som er en omskrivning af overstående udtryk for f(x).

Hint: start med at bestemme A ved aflæsning og dernæst φ0 vha. skæringspunktet med y-aksen.  

A er aflæst til:
A=3,6

men kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg vha.skæringspunktet med y-aksen kan finde φ0. Tallet φ0 bevirker parallelforskydningen af sinuskurven i x-aksens retning, hvis det er til nogen hjælp.
Nogle der kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af peter lind

hvis du indsætter 0 i den sidste for for f(x) får du f(0) = A*sin(ω*0+φ0) = A*sin(φ0)


Svar #2
07. marts 2011 af lllXlll (Slettet)

kan godt se at man kan finde φ0 på denne måde, men hvordan kan det være at hintet netop siger at man skal finde φ0 vha. skæringspunktet med y-aksen og ikke bare ved hjælp af et tilfældigt punkt på sinus-kurven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2011 af peter lind

Det er netop skæringspunktet med y-aksen du finder på den måde. Skæring med y-aksen er karakteriseret ved at x=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skæringspunktet med y-aksen er da lettere at aflæse og det giver en simplere ligning til bestemmelse af φ0 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2011 af mathon

se
hardcore beregning:

Vedhæftet fil:omskrivning_8.doc

Skriv et svar til: Sinus kurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.