Matematik

Løs ligningen?

07. marts 2011 af LADosHJÆLPEhinanden (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs ligningen (x+1)(x-1)(x^2+1) = 0      (UDEN HJÆLPEMIDLER)

Har I en ide til, hvordan jeg skal løse denne opgave?   :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2011 af Tyrael (Slettet)

Anvend nulreglen

(x+1)(x-1)(x2+1) = 0

der fås, at

(x+1) = 0
x = -1

(x-1) = 0
x = 1

I den sidste parentes skal du lægge mærke til, at der står x2 - du kan nok selv gætte dig til, hvad der er "galt".

 


Svar #3
07. marts 2011 af LADosHJÆLPEhinanden (Slettet)

Ikke umiddelbart?   :o)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 #3:

Hvad skal x være, for at x2 + 1 = 0 ?


Svar #5
07. marts 2011 af LADosHJÆLPEhinanden (Slettet)

-1  ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ligningen x2 +1 = 0 har ingen reelle løsninger. 

For ethvert reelt tal x er x2 ≥ 0 , og der gælder derfor, at x2 + 1 ≥ 1 > 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 #6:

Nu står der jo ganske vist ikke noget om, at kun reelle tal indgår.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er jo helt korrekt. På den anden side ville det nok have været nævnt klart og tydeligt, hvis der var tænkt på at løse ligningen inden for de komplekse tals legeme.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 #8:

Touché!


Skriv et svar til: Løs ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.