Matematik

Trigonomiske funktioner

08. marts 2011 af Apaturia (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved regneforskriften

f(t)=4sin(3t)

Løs ligningen

f(t)=√12


Jeg forstår ikke opgaven - jeg er godt klar over, at jeg skal løse ligningen,
men løsningen af ligningen er vel bare f(t)=3 - eller hvad?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af peter lind

Divider ligningen med 4. Det giver sin(3t) = kvrod(12)/4. Brug dernæst din lommeregner til at finde 3t


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2011 af AMelev

Nej!

1) √(12)/4 = √(3/4) = √(3)/2, idet 4 = √16 og √4 = 2
så sin(3t) = √(3)/2

2) Husk at have indstillet på radian, hvis du bruger lommeregner eller Cas-værktøj

3) Invsin, sin-1, Arcsin på begge sider og anvendelse af enhedscirklen
3t = π/3 + p·2π eller 3t = 2π/3 + p·2π , hvis der ikke er begrænset grundmængde.
Divider med 3 på begge sider


Svar #3
08. marts 2011 af Apaturia (Slettet)

Peter Lind:
Er det nok bare at dividerer med 3 på begge sider, efter at have divideret med 4? AMelev kommer med en væsentligt længere fremgangsmåde

AMelev:
Mener du ikke sin(3t)=3/2, i stedet for sin(3t)=√(3)/(2)? Du har jo allerede taget kvadratroden én gang.
Jeg bruger TI-interactive, og den er indstillet på radianer.
Hvorfor skal jeg bruge invsin på begge sider? Kan du fortælle mig hvad invsin af sin(3t) er, for det kan jeg bestemt ikke udregne med TI-interactive.
Der er ikke angivet begrænset grundmængde, har citeret hele opgaven.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2011 af peter lind

Nej men det står der heller ikke at du kun skal dividere med 3. Jeg kender ikke Ti-interactive; men jeg finder det helt usandsynligt at den ikke kan det. Jeg har en lommeregner til 40 kr. der kan


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2011 af AMelev

Afhængig af værktøj er der 3 forskellige ordrer for at tage invers sinus. Jeg skrev dem alle 3.

I TII er ordren Arcsin.

Nej, jeg mener √3/2. Jeg har ikke taget kvadratrod, men sat ind under samme kvadratrodstegn.

I øvrigt kan hverken sin- eller cos-værdier blive større end 1.


Skriv et svar til: Trigonomiske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.