Fysik

udregning af kontaktflade

08. marts 2011 af young cesar (Slettet)

 dækkene på en bus består af uendelig blødt og stærkt gummi. bussen vejer 5 t og har vægten fordelt ligeligt på alle fire hjul find hvert dæks kontakt flade til vejbanen, idet trykket i dækket er 4 atm

nogen der kan hjælpe med opgaven???


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trykket i hvert dæk balancerer med tyngdekraften på 1/4 af bussen. Trykket i dækket ganget med det søgte areal A er da lig med størrelsen af tyngdekraften på 1/4 af bussen.


Svar #2
08. marts 2011 af young cesar (Slettet)

 5000/4=1250 kg

1250*9,82n/kg=12275

12275/4 atm= 3068,75

ser det rigtigt ud??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har skrevet nogle tal, men du har ikke forklaret, hvad du har beregnet.


Svar #4
08. marts 2011 af young cesar (Slettet)

 5000 t / 4 dæk=1250kg/per dæk

1250*9,82 n/kg=12275 N

4 atm * 12275N = 49100

det tror jeg bar ikke at det er rigtig??


Skriv et svar til: udregning af kontaktflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.