Matematik

løsning af ligning v.h.a nulreglen

08. marts 2011 af Emmajohanne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kloge hoveder,

hvordan løser man denne ligning v.h.a nulreglen?

(x – 3) (x – 8) = 0

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at et produkt er nul, hvis en eller flere af produktets faktorer er nul. Ligningen spaltes op i to ligninger, hvor hver faktor er lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Nulreglen bygger på, at du ved at ethvert tal ganget med 0 giver 0.

Så i en sådan ligning skal du finde ud af hvad x kan være for at opfylde ovenstående, dvs. hvordan du kan få parenteserne til at give 0.


Svar #3
08. marts 2011 af Emmajohanne (Slettet)

hvordan spalter jeg ligningen op?

jeg har lidt brug for at få det skåret ud i pap:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

a·b = 0 ⇒ a = 0 ∨ b = 0

Ligningen her spaltes da således

(x -3)(x -8) = 0 ⇒ x -3 = 0 ∨ x -8 = 0

Løs de to opspaltede ligninger hver for sig.


Svar #5
08. marts 2011 af Emmajohanne (Slettet)

okay, mange tak!


Skriv et svar til: løsning af ligning v.h.a nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.