Matematik

Cylinder.

08. marts 2011 af 4220Simone (Slettet)

Denne opgave virker måske meget simpel, men kan ikke komme frem til et godt resultat.

Opgaven lyder således: En cylinder har højden 11 cm og rumfanget 3810cm3

Formlen for en cylinders rumfang er: V = 3,14 * r2 * h.

Bestem cylinderens radius.

Hvordan gør jeg det? Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af nb3810 (Slettet)

3810cm3=3,14*r^2*11

Så dividere man med 3,14 og 11 på begge sider, så der kun står r^2 tilbage:

110,30=r^2

Kvardratroden af 110,30=10,502


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Isoler først r2 i fomlen for cylinderens rumfang

r2 = V/(πh)

Bestem nu r:

r = [V/(πh)]1/2

Indsæt de kendte værdier for V og h .


Svar #3
08. marts 2011 af 4220Simone (Slettet)

Okay, mange tak :-)


Svar #4
08. marts 2011 af 4220Simone (Slettet)

#1 Undskyld, men hvor har du fået 110,30 fra? :-)
 

3810cm3=3,14*r^2*11

Så dividere man med 3,14 og 11 på begge sider, så der kun står r^2 tilbage:

110,30=r^2

Kvardratroden af 110,30=10,502


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2011 af nb3810 (Slettet)

3810/3,14/11=110,30


Skriv et svar til: Cylinder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.