Matematik

løsning af differentialligninger - forklaring?

08. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder og er fuldstændig blank mht. differentialligninger.
Det ville være super fedt hvis nogle kunne hjælpe mig med de her 2 udvalgte opgaver. Ville være super fedt med en forklaring på hvordan de skal løses sådan trin for trin. virkelig frustreret over det og slet ikke få noget af det til at give mening.

Her er den første:
a) Løs f´(t) = -0,12f(t), idet f(0) = 20 og tegn løsningskurven
b) find halveringstiden for f(t)

Og den anden:
løs differentialligningerne
a) f´(t)=2-9f(t)
b) y´(t)=-6y(t)+14


Håber at nogen vil vise hvordan det skal gøres trin for trin og forklare så detaljeret som muligt, eller smide et link til en andet nyttig forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af mathon

se


Svar #2
08. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 hmm ja.. er stadig ikke med på hvordan jeg skal bruge nogle af dem til f.eks.:

Løsf´(t) = -0,12f(t), idet f(0) = 20


Skriv et svar til: løsning af differentialligninger - forklaring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.