Matematik

hældningstal & forskrift ? HASTER!!!

09. marts 2011 af josetose (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 hvad er hældningstal? & hvad er "forskriften for en linje" ?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2011 af Ma22 (Slettet)

hej du hældningstallet er det tal der angiver hvor meget en graf aftager (falder) eller vokser med. for en graf der er linær kan den findes ved formlen

a = y2-y1/x2-x1

hvor du selvfølelig kender to korrdinater dvs. (x1,y1) og (x2,y2)

Men i 8.klasse behøver du blot at vide at hældning er det når man i et kordiantsystem med graf vælger et tilfældig sted på grafen og går en tern hen og x-antal tern op indtil du rammer grafen igen. Det antal tern du går op er hældningstallet (a).

forskriften for en linje er

y= a*x + b


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2011 af mathon

    når du har
    forskriften for en ret linje
                                                       y = ax + b
  er
                                                       a hældningstallet

.
    forskrift = sammenhængen mellem x og y
    hvor x kaldes den uafhængige variable
    og y den afhængige variable.


Svar #3
09. marts 2011 af josetose (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hældningstal & forskrift ? HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.