Fysik

Bestem brydningsindeks for vand?

09. marts 2011 af 1949 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg er igang med en fysikrapport med strålegang, hvor mit formål er:

" I dette forsøg vil jeg bestemme brydningsindekset på vand og eftervise brydningsloven. "

Det jeg er i tvivl om er, hvordan jeg bestemmer brydningsindekset på vand i databehandlingsafsnittet?

Jeg ved jo den er 1,33 og at lysets hastighed er 3,00*10^8 m/s og så: 

v=c/n=2,26*10^8

Så har jeg fundet udbredelseshastigheden, men det kan vel ikke være nok at sætte den ind i: n=c/v, og så har jeg bestemt brydningsindekset i vand? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo et cirkulært argument: du benytter værdien af brydningsindekset til at beregne værdien af brydningsindekset?

Har du ikke målt nogle indfaldsvinkler og brydningsvinkler for lysstråler, der brydes ved overgang fra luft til vand elelr noget tilsvarende?


Svar #2
09. marts 2011 af 1949 (Slettet)

Det er det jeg ikke kan finde ud af. 

Jo, jeg har målt nogle indfalds- og brydningsvinkler, men kan ikke forstå hvordan jeg skal finde brydningsindekset for vand med dem? 

Noget med n12=n2/n1=v2/v1


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal benytte brydningsloven n1·sin(θ1) = n2·sin(θ2) for brydning fra mediet "1" til mediet "2" . Hvis mediet "1" er luft, er n1 med meget god tilnærmelse lig med 1 , og brydningsloven giver da

sin(θ1) = n2·sin(θ2)

Plotter man de målte θ1 vinkler som funktion af de målte θ2 vinkler, vil man forvente at se en ret linie, hvis hældningskoefficient er det søgte brydningsindeks n2 for vand .


Svar #4
09. marts 2011 af 1949 (Slettet)

 Det giver meget god mening, tak skal du have! :o)


Skriv et svar til: Bestem brydningsindeks for vand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.