Fysik

Udregning af en snorbølges bølgelængde

10. marts 2011 af Hanako (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg skal lave en opgave hvori jeg skal regne bølgelængden på en snorbølge.
De faktorer vi har fået udleveret er som følgende:

Forestil dig, at du med opstillingen på figuren frembringer en stående snorbølge med 3 buge. Længden af snoren er L = 1,25 m. Vibratoren svinger op og ned med frekvensen f = 40 Hz.

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg gør det, og ville virkelig værdsætte hvis en af jer ville hjælpe mig.
Mvh.
Emilie


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2011 af mathon

           (3/2)·λ = (1,25 m)


Svar #2
10. marts 2011 af Hanako (Slettet)

Mange tak, men vil du være sød at uddybe dig?

Jeg har svært ved at forstå hvordan det hænger sammen..


Skriv et svar til: Udregning af en snorbølges bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.