Matematik

Radioaktivitet

10. marts 2011 af Lego43 (Slettet)

Hej alle sammen har problemer med nogle opgaver, som jeg håber I kan hjælpe mig lidt på vej med...

Radioaktive kerner til tidspunkt N0 = 4,3*1018 og k = 0,038 s-1

Formel: N(t) = N0 * (e-k)t

a) Hvormange radioaktive kerner er der tilbage efter 60 sekunder. Får den til 4,39822*1017

MEN MIT PROBLEM:

d) Hvor mange kerner henfalder der pr. sekund til tidspunkt t = 60 sek

Har prøvet med solve, hvor jeg får den til 59,7523, er dette rigtigt? Hvis ja eller nej, hvordan laver man den uden solve.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2011 af peter lind

Du skal finde N'(60)


Svar #2
10. marts 2011 af Lego43 (Slettet)

Det forstår jeg desværre ikke, kan du forklare?


Svar #3
10. marts 2011 af Lego43 (Slettet)

Ingen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2011 af peter lind

Antal kerner, der henfalder pr. sekund er N'(t) så du skal finde N'(t) og derefter sætte t =60


Svar #5
10. marts 2011 af Lego43 (Slettet)

Hmm... Undskyld, men jeg forstår det ikke, dit hjælp er svært at tolke, sorry.

N(t) = 4,13967•1018

Og sætter jeg t = 60, får jeg det jeg gjorde i opg c?

MEN, hvad betyder N'(t)  - altså når du skriver " ' ' "


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2011 af peter lind

Det betyder dN/dt


Svar #7
10. marts 2011 af Lego43 (Slettet)

Jeg går i 1.g - jeg tror du er i gang med noget differentielregning der? I hvertfald, ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre eller hvad du gør :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis du ikke kan benytte dig af differentialregning, fordi det ikke indgår i pensum endnu, kan du i d) i stedet prøve at beregne forskellen

N(60,5) - N(59,5)

Denne forskel vil være en god tilnærmelse til antallet af kerner, der henfalder pr. sek til tiden t = 60 sek .


Svar #9
10. marts 2011 af Lego43 (Slettet)

Når jeg bruger solve, får jeg 59,7523, men er ikke sikker på om det er rigtigt, og selv om det er, vil jeg gerne vide, hvordan man kan uden solve - altså:

solve(4,439822*1017 = 4,3*1018 * (e-0,038)t, t) = 59,7523 sek.

Hvad får de?


Svar #10
10. marts 2011 af Lego43 (Slettet)

Glem bare #9


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ved brug af metoden i #8 får jeg antallet af kerner, der henfalder pr sek til tiden t=60s til 1,67·1016 s-1


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.