Matematik

Beregn den andengradsligning for parabolen

10. marts 2011 af valhal (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej jeg fået en opgave, hvor jeg skal beregne andengradsligningen for en parabol. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre og jeg kan ikke finde noget om det i mine noter. Måske er der nogle flinke mennesker herinde, som vil hjælpe mig ?

A= (-1,0)                             

B= (0,-2)

C= (2,0)

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det ses, at polynomiet har rødderne x=-1 og x=2. Det har derfor forskriften

f(x) = a·(x+1)(x-2)

Benyt punktet B til at fastlægge koefficienten a .


Svar #2
10. marts 2011 af valhal (Slettet)

 hmm forstår ikke "Benyt punktet B til at fastlægge koefficienten a" hvordan ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt punktet B's koordinater i forskriften og beregn så koefficienten a .

B(0,-2): x = 0 , y = -2 ⇒ -2 = a·1·(-2)


Skriv et svar til: Beregn den andengradsligning for parabolen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.