Fysik

Fysik, fordampning pr. time

13. marts 2011 af navmic (Slettet) - Niveau: B-niveau

En elektrisk vandfordamper omsætter energi med effekten 800

Hvor meget vand kan den fordampe per time. 

vi har formlerne:

m=Q/Lf 

Lf=?E/m

hvilken en skal jeg benytte? og hvordan finder jeg mine værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2011 af mathon

forudsat at vandet i forvejen er opvarmet til 100ºC   (ved almindeligt tryk)

        vands fordampningsvarme ved 100ºC = 2,26·106 J/kg = 627,778 Wh/kg       

                            m = Q/Lf = (800 Wh) / (627,778 Wh/kg) ≈ 1,274 kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2011 af mathon

bedre
                                   m = Q/Lf = (800 Wh/h) / (627,778 Wh/kg) ≈ 1,274 kg/h


Skriv et svar til: Fysik, fordampning pr. time

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.