Matematik

Koordinatsystem

13. marts 2011 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Afsæt i et koordinatsystem (enhed 1 cm) punkterne:
(5, 3) (-2, -4) og (3, -3) - og forbind punkterne.
Afsætt punkt P i (1, -1). 

Det har jeg gjort men så står der at man skal gange trekanten med 2 omkring P.
Hvordan gør man :D?

Håber i kan hjælpe. Tak for forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2011 af mathon

    dvs
            vektorafbildningen
                                                    PQ' = 2·PQ

                                                    OQ' - OP = 2·(OQ - OP)

                                                    OQ' = 2·OQ - OP

          


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Kald (5,3) for A, (-2,-4) for B og (3,-4) for C

Forlæng PA ud over A med samme længde, så PA' = 2*PA

Det samme med PB - PB' = 2*PB

Træk en linie ml. P og C og gør det samme her - PC' = 2PC


Skriv et svar til: Koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.