Matematik
Indre funktion
Jeg er i tvivl om, hvilken funktion der er den indre i denne funktion.
f(x)=(x+1)*e-x
Jeg plejer altid at gå ud fra hvis der står noget med x2, men den går ikke lige denne gang. Men er det e-x der er den indre funktion?
I så fald, så får jeg brug for noget hjælp til denne opgave.
Opgaven lyder på:
Grafen for f afgrænser sammen med koordinatsystemets akser i anden kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
b) bestem arealet af M.
I opgave a fandt jeg ud af at x= -1, og det er klart at det andet x=0 når y sammen med x aksen afgrænser arealet.
Help please? (:
Svar #1
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Funktionen f(x) kan betragtes som produktet af to funktioner, (x+1) og e-x , og man kan benytte produktreglen til at differentiere f(x) .
b) Så beregn integralet
-1∫0 f(x) dx
ved hjælp af partiel integration.
Svar #2
13. marts 2011 af peter lind
A = ∫-10f(x)dx
Brug partiel integration. Differentier x+1 integrer e-x
Skriv et svar til: Indre funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
