Matematik
hvad går brøken mod?
13. maj 2005 af
Kvika (Slettet)
Hej!
Hvorfor er det logisk at denne brøk går mod x/a, for x gående mod uendelig?
Brøken:
kvadratrod((x^2/a^2)-1)
På forhånd tak
Hvorfor er det logisk at denne brøk går mod x/a, for x gående mod uendelig?
Brøken:
kvadratrod((x^2/a^2)-1)
På forhånd tak
Svar #1
13. maj 2005 af erdos (Slettet)
Når x--> uendelig spiller -1 INGEN rolle. Du har derfor
lim(kvadratrod((x^2/a^2)-1)) = lim(kvadratrod(x^2/a^2)) = lim(kvad(x^2)/kvad(a^2) = x/a
Under lim står: "x-->uendelig"
lim(kvadratrod((x^2/a^2)-1)) = lim(kvadratrod(x^2/a^2)) = lim(kvad(x^2)/kvad(a^2) = x/a
Under lim står: "x-->uendelig"
Skriv et svar til: hvad går brøken mod?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
