Matematik

bestem f'(1)

15. marts 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion f er bestemt ved f(x) = x^3 + 2x + 8 

Bestem f'(1) 

Hvordan er det nu man gør det? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man finder først f'(x) og indsætter x = 1 i forskriften for f'(x) .


Svar #2
15. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 nåe ja tak for det :-) 

Et andet spørgsmål.. jeg er lige pludselig kommet i tvivl om hvis du siger -16^2 om det giver 256 eller -256 :-s 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som du skriver det, menes der -162 = -(162) = -256 . Men hvis du mener (-16)2 er det jo lig med 256 . Det er vigtigt at sætte parenteser ordentligt.


Svar #4
15. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 jamen jeg er usikker på hvornår man netop skal anvende parentesen så :s 

Altså har jeg en ligning, hvor jeg skal beregne rødderne ud fra funktionen

: f(x) = x^2 - 2x - 2 

d= b^2 - 4ac

d= -2^2 -4*1* (-3) 

d=16 er det korrekt?


Men jeg havde for et stykke tid siden et eksempel, hvor jeg skulle finde tangenten til ligningen, hvor jeg først skulle beregne punkterne P(2,f(2))

f(x) = - x^2 + 6x + 3 

f(2) = -2^2 + 6*2 + 3 = 11           P(2,11) 

Jeg kan i det sidste tilfælde ikke forstå, hvorfor det giver -2^2 giver -4 og ikke 4 :s ? 

Håber du forstår mit lidt kludret spørgsmål.. 






 
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

I formlen for diskriminanten står der d = b2 -4ac . Det er her kvadratet på koefficienten b, der indgår. Hvis koefficienten b er negativ, som i dit eksempel f(x) = x2 -2x -3 (skal det nok være) , er det jo (-2) der skal kvadreres, d = b2 -4ac = (-2)2 -4·1·(-3) = 4 +12 = 16.

I eksemplet med tangenten, hvor man beregner f(2), er det 2, der kvadreres og ganges med koefficienten
 (-1) til x2 ; derfor får man -1·22 = -4 .


Svar #6
15. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

ja okay, men hvorfor skal 2 der kvadreres og ganges med koefficienten (-1) hvor kommer det fra? 

Jeg ved ikke helt om jeg forstår det.. altså jeg skal gange to med det minus der er der i opgaven med tangentens ligning


Skriv et svar til: bestem f'(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.