Matematik

Bestem kuglens radius og koordinatsættet til dens centrum

16. marts 2011 af MathildeMmml (Slettet)

 x^2 - 6x + y^2 +2y + z^2 = 6

Kan nogle hjælpe med at finde løsningen på denne opgave?


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

(x-a)2+(y-b)2+(z-c)2=r2

du skal bruge kugleligningen 


Svar #2
16. marts 2011 af MathildeMmml (Slettet)

 Yes, I know .. men hvordan omskriver man ligningen?


Brugbart svar (3)

Svar #3
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se på de blandede led på venstre side i kuglens ligning:

-6x        +2y            (0z)    . Heraf aflæses centrums koordinater (a , b , c)

-2ax      -2by         -2cz     , så

-2a = -6

             -2b = 2

                             -2c = 0  

a = 3     b = -1       c = 0

r2 = 6 + 32 + 12 + 02 = 6 + 9 + 1 + 0 = 16 = 42 , ⇒ r = 4 , altså

(x -3)2 + (y +1)2 + (z -0)2 = 42


Skriv et svar til: Bestem kuglens radius og koordinatsættet til dens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.