Matematik

skitser grafen for et andengradspolynomium

17. marts 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bestem diskriminanten for andengradspolynomiet 


f(x)= x^2 - 5x + 4

- Jeg har udregnet diskriminanten til at være = 9 


Om et andet andengradspolynomium g gælder, at grafen for g går gennem punktet P(2,3),  og at diskriminanten er negativ. 

Jeg forstår ikke, hvad der menes med at den skal gå gennem punktet P(2,3) når d er negativ og dermed da ikke kan have rødder på x aksen ? 
 

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Grenene kunne vende op? :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Det betyder at parabelen, som har benene opad, har et toppunkt der ligger over x-aksen og at parabeleis ene ben går gennem punktet.


Svar #3
17. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 ja sådan har jeg tegnet den, men hvordan skal den ellers placeres ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, diskriminanten er korrekt.

Du skal skitsere grafen for et 2.-gradspolynomium, der ikke har nogen rødder (altså som ikke skærer x-aksen), og som går gennem punktet P(2,3) . Der er uendelig mange muligheder, og den vender grenene opad. Vælg en af dem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

Hvad med: x^2-4x+7

Ingen løsning, men har toppunkt i P(2,3)


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2011 af mathon

                 y = a(x+(2/(2a))2 + (-d/(4a))                   

                 y = a · (x+(2/(2a))2 + |d|/(4a))         hvor      (x+(2/(2a))2 + |d|/(4a)) > 0         

                       hvis
                                     a < 0  ⇔  y < 0
                                     a > 0 ⇔ y > 0 

da parablen går gennem
                                                  P(2,3) i 1. kvadrant ⇔ y > 0

                                                  a > 0

parablen er således beliggende i 1. og 2. kvadrant
                                                   


Skriv et svar til: skitser grafen for et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.