Matematik

Afstanden fra Toronto til København

18. marts 2011 af mohammed al. (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har problemer med følgende spørgsmål:

København har GPS koordinaterne 55 grader 38' N og 12 grader 38' Ø.

Toronto i Canada har GPS kordinaterne 43 grader 38' N og 79 grader 22' V.

Bestem afstanden mellem de to byer langs jordens overflade.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt for eksempel formlerne i denne artikel http://en.wikipedia.org/wiki/Great-circle_distance til beregning af den geodætiske afstand mellem to positioner.


Svar #2
18. marts 2011 af mohammed al. (Slettet)

jeg forstår ikke rigtig hvordan?

kan du prøve at uddybedet tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Idet jeg henviser til artiklen i #1, har vi for to geografiske positioner (φ1,L1) og (φ2,L2) , at den geodætiske afstand mellem de to positioner er

D = R·cos-1( sin(φ1)·sin(φ2) + cos(φ1)·cos(φ2)·cos(L2-L1) ) ,

hvor R er Jordens radius.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Med en gennemsnitlig radius R for Jorden på R = 6371km, fås afstanden mellem de to positioner til

D = 6256,55km


Skriv et svar til: Afstanden fra Toronto til København

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.