Matematik

Find x?

20. marts 2011 af ackaturbo (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hey ;)

Jeg har lidt problemer med at finde x i den her ligning

1=1,8*0,983^x

Nogle som vil hjælpe?

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2011 af khalidamar (Slettet)

 Du skal bruge logoritmereglen: x = Log(1/1,8) / log ( 0,983)


Svar #2
20. marts 2011 af ackaturbo (Slettet)

 hvordan får du

log(1/1,8)/log(0,983)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2011 af khalidamar (Slettet)

 Du dividere først 1.8 på begge sider så får du: 1/1,8= 0,983^x

Så for at få x ned og så ved siden af o,983 så den ikke længere er opløftet tager man logoritmen og det skal man huske at gøre på begge sider så du får : Log ( 1/1,8) = log(0,983) gange x 

Nu skal du bare flytte log(0,983 over på den anden side og det gør du ved at dividere. så du får: log (1/1,8) / log (0,983) = x

Forstod du det :P?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2011 af khalidamar (Slettet)

 Så for at få x ned og stå* ved siden af o,983


Svar #5
20. marts 2011 af ackaturbo (Slettet)

 hahahahha, mange tak - nu fatter jeg det! :D :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2011 af khalidamar (Slettet)

 haha godt nok !! :D så lidt du :P


Svar #7
20. marts 2011 af ackaturbo (Slettet)

haha, du har lige reddet min dag mer' eller mindre :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2011 af khalidamar (Slettet)

 hehe det er da godt at høre ^_^


Skriv et svar til: Find x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.