Fysik

bil og kappacitet

21. marts 2011 af fysik90 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Jeg har en opgave i fysik der volder mig en del problemer. Håber på lidt hjælp.

På en 12 v akkumulator opgives kappaciteten til 50 Ah. Hvor længe kan en bil stå med nærlyset (2 gange 60 w ) tændt, før akkumulatoren er halvt afladet?
Pw =0,054 ohm mm^2 /m for wolfram

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af mathon

                                              E/U = (1/2)Q = (1/2)·(50 A)·(3600 s) = 9,0·104 As

                                              (P·t) / U = 9,0·104 As

                                              t = (9,0·104 As)·U/P

                                              t = (9,0·104 As)·(12 J/(As))/(2·(60 J/s))

                                              t = 9000 s = 2,5 h


Skriv et svar til: bil og kappacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.